Gräs, gäddor, och ved

Idag är det då första dagen av årets sommarlov – semester, som det heter för de stora och vuxna människorna.

Själv väntar jag fortfarande på den dag, då jag känner mig riktigt på riktigt fullvuxen, så kanske det är sommarlov jag har, då?

Tre och en halv vecka blir det, för sista veckan i juli ska jag till Ruurikkala igen, och ha undervisningsvecka. Första gången jag har två olika veckoämnen i en och samma kurs där, men veckan i juni blev ju halverad pga min konvalescens, så det känns bra att få ta en hel vecka med gänget där nu!

Sen har jag så glest med engagemang i början av augusti, att jag nog hinner ha ledigt vad jag behöver ändå.

Ledigt för mig innebär att få vara ute och göra sånt jag tycker om att göra, och sen ligga på soffan och läsa en god bok nån timme då och då.

Jag har ett litet potatisland, och grönsaker, och jordgubbar, jag har trädgårdshallon, och jag har gräs att klippa. Det där med att ha saker, som växer och ger något ätbart från sig, har jag alltid tyckt om, det är rekreation att få pyssla med sånt mellan predikoturerna.

Snart börjar bären mogna i skogen och mossarna också. Hjortron och blåbär ska plockas och hembäras, för hur ska man annars kunna återknyta bekantskapen med älgflugorna? Jag har en bekant, som jobbar med skogsvård. Han sade en gång, att skogen är Guds rygg – Mose fick ju se Guds rygg, när han ville se Guds härlighet, och min bekanting menade att skogen var en sån spegling av Guds storhet, att det var som att få se Guds rygg, när man rör sig ute i markerna!

Jag är böjd att hålla med. Skogen är både mäktig och rogivande.

Sen finns det gäddor i sjön, och dem tycker jag om att fiska upp och  filea. Sen är de jättegoda att steka, och nu kommer ju nypotatisen också!

Tar man sen och klyver nån skottkärra ved då och då, och staplar upp att torka för kommande vintrar, då har man den perfekta sommaren – nästan. En liten semesterresa i hemlandet får ju också rymmas med, för det är skönt att bara komma bort från allt det vanliga några dagar, och få umgås med hustrun och se litet nya ställen!

Nu kommer det alltså att vara lugnt här på sidan vad det gäller nytt material, men bläddra gärna bakåt om du har lust – det råder ju inte precis någon brist på material här vid det här laget! :)

 

Publicerad i Svenska blogginlägg