Silverkanten blev röd

Jag avslutade min senaste sjukrapport med att konstatera att varje moln har sin silverkant.

Sista dagen av antibiotikakuren började jag få röda, mindre trevliga utslag och blåsor, som sedan ökade i antal och spridning tills armar o ben var fulla av dem. I följd av detta började sen kroppstemperaturen stiga igen.

Läkemedelsreaktion, säger läkarvetenskapen. Min kropp var tydligen så stressad av sjukdom, medicin, och sömnlösa nätter, att den nu valde att protestera på det här sättet.

Så här sitter jag nu – eller ligger, det gör jag mesta tiden. Sol ska jag undvika, så det är att hålla sig inomhus. Trött är jag, för det blir smått med sömnen när huden är irriterad. Övar mig i självbehärskning gör jag också – att inte klia där det kliar, det är överraskande svårt!

Minst en vecka får jag räkna med, kanske en  månad, kanske mer, innan huden har reparerat sig och lugnat ner sig.

Så, om nån vill be en bön för mig är det mycket välkommet!

Publicerad i Svenska blogginlägg
5 kommentarer på “Silverkanten blev röd
 1. Annika skriver:

  Krya på dej!
  Du är ihågkommen i bön!

 2. Ann-Catrin skriver:

  Ber för dej om lindring och ett snabbt tillfrisknande.
  Tack för alla enormt uppmuntrande tankar som du delar. Så väl förankrade i Guds ord, till uppmuntran, tröst och kraft att orka vidare på vägen hem.
  Önskar dej Guds rika välsignelse.

 3. Ingmar Rönn skriver:

  Tack för omtankarna! :)

 4. Roine Öberg skriver:

  För tankarna till Job!

  Vi ber att något gott kommer ur detta lidande!

  Vila i Herren Ingmar!

 5. Ingmar Rönn skriver:

  Nja, det var väl att ta till litet – mina barn lever och mår bra, mina ägodelar har inte berörts av det tillfälliga bakslaget, min hustru är på min sida, och några ”Jobs vänner” har inte heller hört av sig, så jag har egentligen kommit väldigt lindrigt undan, om man jämför med dem, som verkligen har det job-bigt!
  Men, det är alltid nyttigt med tid till eftertanke!
  Tempot tenderar ju tyvärr ofta att vara så högt, att allt bara fortsätter av bara farten, fast somt kanske skulle ha haft sin tid….
  Så, jo, visst tror jag att det både har kommit och kommer att komma förändringar till det bättre i följd av det här!